Chiptuning – nu bij R&M, al vanaf € 279,-

Wat is Chiptunning:

dsc_2810

Chiptunning is een software aanpassing in de Electronic Control unit (ECU), waardoor er meer vermogenswinst realiseerbaar is. De ECU, het regelapparaat van de turbomotor, regelt continu onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Deze computer is voorzien van een chip, waar parameters het motormanagement vormen. Door de software aanpassing, worden deze parameters idealer op elkaar afgesteld. Dit resulteert in 20% tot 40% prestatieverbetering. Hierdoor kan de auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd.

Bij een onveranderde rijstijl is vermindering van het brandstofgebruik realiseerbaar omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Mag Chiptunning en is het veilig ? :

dsc_2782Chiptunning mag, het blijft binnen de marges gesteld door de fabrikant. Waarom stelt de fabrikant de marges zelf dan niet optimaal af? Dit omdat de fabrikant voor groot aantal landen auto’s levert. Daarom wordt de software in de fabriek met grote marge afgesteld. Wat in sommige landen ook nodig is, omdat daar bijvoorbeeld de brandstof een stuk slechter is dan hier in Nederland.

Ja, chiptuning is veilig. Het is niet mogelijk om de software zo te programmeren dat de motor stukgaat. Het levert tevens geen extra slijtage op aan de motor bij een gelijkwaardige rijstijl. De software is zo afgestemd op de motor, dat deze niet overbelast kan raken.

Voordelen op een rij:

  1.  meer vermogen
  2. meer toeren, hogere maximale snelheid
  3. toename aantal PK’S
  4. beter rendement van de motor
  5. vermindering brandstofverbruik (bij gelijkwaardige rijstijl)

Voor meer informatie of prijsopgave gebruik het contactformulier of bel ons: 071-5216430 of 06-23839723